facebook-domain-verification=8xtccc7m1it325qupx3cp5n5o5w7mp DRŽÁKY TELEFONŮ NA MOTORKU...a současně i na kolo, do auta, na běh...
top of page

DRŽÁKY TELEFONŮ NA MOTORKU...a současně i na kolo, do auta, na běh...

Aktualizováno: 27. 5. 2021



Přinášíme vám 5. díl naší oblíbené MOTO-PORADNY DRŽÁKY TELEFONU NA MOTORKU, aneb v jednoduchosti je krása a účelnost


Dnešní téma je co do zvýšení našeho komfortu zajímavé, co do naší celkové bezpečnosti lehce kontroverzní, neboť každá sekunda pozornosti upřená jinam, než na dění kolem nás, může motorkáři způsobit nemalý problém - ujetá motorka o desítky metrů jinam, chodec před námi, zvíře z lesa vyběhlé, brzdicí auta před námi....atp. ALE - protože žijeme v době přetechnizované a pokroku nejde poroučet, orientujme se na pomůcky, které jsou na ovládání jednoduché, rychlé, přesné a účelné a mají dlouhodobě skvělou pověst mezi uživateli.


A tou velmi zajímavou značkou - pro příslušenství k našim telefonům a kamerám, ve vztahu k ovládání při jízdě, na kterou je vhodné upřít pozornost - právě pro jednoduchost jejich výrobků a přitom vysokou míru účelnosti, je rakouská značka




SP CONNECT je v ČR oficiálně zastoupen další zajímavou firmou, kterou budou znát hlavně příznivci snowboardů a ještě k tomu ti dříve narození, neboť jí vede sám guru SNB v ČR, legendární "Váša".




Pojďme si výrobky SP CONNECT - hlavně pak držáky a ochrany našich telefonů, přiblížit víc.


A proč my - echt PROPAGÁTOŘI BEZPEČNOSTI NA MOTORKÁCH, propagujeme téma, které je lehce v rozporu s naším přesvědčením, že dívat se jinam, než před sebe a kolem sebe, není úplně to "pravý-ořechový"?

No protože dnes už je věc, jakou je NAVIGACE, tak běžná na motorkách, že mlčet o tématu nebo jej zcela ignorovat, může napáchat víc škody než užitku.

A protože i my BNMáci už používáme při cestování navigace, byť si osobně stojím za názorem, že není většího požitku při dlouhém cestování, než se kochat a řídit PAPÍROVOU MAPOU :-) pojďme si představit jednoduché a spolehlivé řešení.


Za poslední léta jsme v BNM vyzkoušeli několik druhů navigací - od levných a jednoduchých, až po drahé motocyklové speciálky....ale VŽDY JSME SE S NIMI NĚKDY NĚKDE VZTEKALI! :-/ Anebo bylo k jejich ovládání nebo jen k obyčejnému nastavení trasy zapotřebí znalostí téměř kybernetického vysokoškoláka, přecházíme proto celá Motoškola BEZPEČNĚ NA MOTORCE Akademie na navigování NAŠIMI TELEFONY a v nich klasickými MAPY.CZ (obstály i v takové Gruzii ve vysokých horách, jejichž cesty neznal ani strejda gůgl, ani sofistikovaná enduro navigace od gármina...).


A proto se zabýváme tím, jak NÁŠ TELEFON NA ŘÍDÍTKA EFEKTIVNĚ PŘIPEVNIT - bezpečně a jednoduše.


! POZOR ! Pokud přečteš celý článek podrobně až do konce, najdeš níže v textu od SP CONNECTťáků pro každého našeho zákazníka Motoškoly BNM báječný dárek - slevový kód na všechny výrobky objednané přes jejich e-shop - parádních 20%!



1. JEDNODUCHÁ INSTALACE NA ŘÍDÍTKA

Už při pohledu na držák mobilu musí být i netechnickému tvorovi jasné, kde se držák upevňuje na řídítka a kam se chytá telefon. A pokud ti nevyhoví právě tento typ, na stránkách SP CONNECT je těch typů více, takže si vybereš i ty pro tvou motorku.

Co je FAKT PECKA, že v základním balení najdeš naprosto všechno - od imbus kličky na povolení/utažení šroubů, přes různě dlouhé náhradní šrouby a třeba i vložky na různé průměry řídítek, až po správný nástavec na tvůj protikus, který přimontuješ na telefon. PROSTĚ PECKA - V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA!



2. RYCHLÉ NACVAKNUTÍ / VYCVAKNUTÍ TELEFONU

....a to pouze ve 2 krocích: 1. telefon lehce na držák nasadíš 2. pootočíš telefonem o 90 stupňů (do finální vodorovné nebo svislé polohy, která ti vyhovuje líp). A JE HOTOVO!

Systém je tak jednoduchý, že během 2 minutové rozcvičky v garáži to natrénuješ i v rukavicích a poslepu.




3. DOPŘEJ SVÉMU TELEFONU KOMFORT

Pokud víš, že budeš jezdit spíš po malých hrbolatých silničkách, anebo jsi vášnivý cestovní endurista, co si dopřeje skutečný terén, zvol určitě doplněk "ANTIVIBRAČNÍ MODUL". Ten jednoduše namontuješ výše zmíněnou kličkou z obsahu balení - po vyšroubování originálního modulu. Tečka - hotovo! ;-)

A modul ti zajistí, že otřesy přenášené od konstrukce motorky do telefonu budou minimalizovány.





4. DÉŠŤ NENÍ PROBLÉM, TVŮJ TELEFON BUDE V SUCHU!

SP CONNECTťáci jsou zjevně cyklisti nebo motorkáři, neboť vědí, že občas i prší... Což se u jiných výrobců nedá říct s takovou samozřejmostí.

Na nejrozšířenější telefony, jako jsou např. iPhony, Samsungy, atd., vyrábějí přímo na tělo vyrobené protivodní obaly. Na ostatní telefony obaly univerzální, leč stejně funkční.

Co se týká ovládání přes tento obal za jízdy, to nejdřív vyzkoušíme a pak dáme na našem FB vědět, jak si stojí. Každopádně po vybalení této "pláštěnky" mám osobně k této ochraně důvěru.




5. CO ČECH, TO CYKLISTA .... A AUTOMOBILISTA


Napadla tě myšlenka - stejně jako nás "no jo, ale já si pořídím motocyklovou sadu, ale co pak s mobilem v autě nebo na kole? Budu muset nějaké jiné sady..?"

ALE VŮBEC NE! ;-) Jak píšu výš - ve vývoji firmy SP CONNECT má někdo hlavu na krku ne jen na helmu a proto vymysleli pro tyhle 3 nejpoužívanější dopravní prostředky vzájemnou kompatibilitu. Takže na telefonu budeš mít zezadu 1 úchyt, který klapneš na motorku - na kolo - na držák v autě!




NA ZÁVĚR…

Jsi-li příznivcem netahání mobilu po kapsách nebo v zavazadlech, je SP CONNECT tou firmou, kterou si pro jednoduchost a přitom funkčnost provedení pravděpodobně zamiluješ na první pohled.

Co se týká skutečného prověření v ostrém provozu, ten nás - instruktory naší motoškoly, teprve čeká.

Nicméně na tuto firmu jsme již dostali skvělé reference od našich zákazníků nezávisle na sobě, a proto jsme do této spolupráce šli.

Určitě bychom si nekazili své dlouho budované jméno někým neprověřeným.

A ten slíbený kód pro výraznou 20% slevu na každý tvůj nákup v tomto roce je: "bezpecne20" Zadej ho do objednávky na e-shopu www.sp-connect.cz


Naše recenze z testování těchto výrobků - a to i z ostrého endura, sleduj na našem Facebooku.



Přejeme ti slunce nad hlavou + asfalt pod koly + telefon BEZPEČNĚ na držáku a užívejme si, co se do nás vejde! ;-)



MÁŠ DALŠÍ OTÁZKY A NÁPADY, JAKÉ RADY DÁL ZVEŘEJNIT? NAPIŠ NÁM NEBO ZAVOLEJ.

JSME TU PRO VÁS S MOTOŠKOLOU BNM – PO CELÉ ČR A SR, UŽ 11. ROKEM, DĚKUJEME ZA DŮVĚRU! ;-)


Roman Jakovec

hlavní instruktor a metodik roman@bezpecne-na-motorce.cz tel: +420 774 422 041, 2 www.bezpecne-na-motorce.cz






bottom of page