facebook-domain-verification=8xtccc7m1it325qupx3cp5n5o5w7mp AUTOŠKOLA - PROČ A JAK VYBRAT KVALITNÍ?
top of page
  • Obrázek autoragsx121

AUTOŠKOLA - PROČ A JAK VYBRAT KVALITNÍ?



Přinášíme vám další díl naší oblíbené PORADNY. JAK A PROČ VYBRAT KVALITNÍ ZÁKLADNÍ VZDĚLÁNÍ BUDOUCÍHO ŘIDIČE MOTORKY NEBO AUTA?


Dnešní téma se dotkne problematiky "KVALITNÍ AUTOŠKOLA" z několika stran:

- JAK poznat skutečnou kvalitu autoškoly? - PROČ se ne/ohlížet na cenu, tj. hodnotu vzdělání, po kterém jde člověku defacto o život? - CO by mělo být výsledkem této veledůležité služby? Poradíme vám - rodičům budoucích řidičů, ale i vám - kteří se sami chystáte do autoškoly rozšířit si skupinu řidičského oprávnění o další skupinu.


A uvedeme na pravou míru hned na začátku, proč se tématu věnujeme a co nás vedlo k tomu založit v letošním roce VLASTNÍ AUTOŠKOLU www.bezpecny-ridic.cz - k 13 let budované Motoškole, když jsme celou éru zkvalitňování motorkářů tvrdili, že se budeme věnovat pouze Motoškole.


Trochu historie pro další souvislosti. V roce 2012 jsme zrealizovali úspěšný projekt pro Ministerstvo školství. V něm jsme zpracovali novou moderní koncepci výuky "co a jak by měli učit učitelé autoškoly pro motorky své žáky", aby z těch žáků byli již od začátku kvalitní a technicky dobře naučení řidiči motorek. Mimochodem - do té doby používaná koncepce výuky autoškol byla již lehce omšelá...z roku 1966... Projekt byl souborem inovativních teoretických a praktických školení pro učitele autoškol a byl pro ně ZCELA ZDARMA. Komunikovali jsme s 300 autoškolami z celé ČR, zúčastnilo se 30 z nich, byť prostor dostali všichni oslovení. Většina autoškol totiž nekomunikovala ani po opakovaných vstřícných pobídkách, menší část se zajímala, ale nakonec nezúčastnila, nezanedbatelná část nám dokonce hrubě nadávala a vysmívala se, kde že bereme odvahu jim radit, když prý "dělají autoškolu tak dlouho".... "STŘIH"....mnoho let poté jsme tak sami v Motoškole BNM vychovávali nové motorkáře, kteří pochopili, že autoškola nestačí, že motorka není "další z marnotratných rozmarů", ale nebezpečná zbraň v rukou neznalých. A ze všech našich kurzů se tak dodnes stala nejžádanější tzv. 30-HODINOVÁ INDIVIDUÁLNÍ PŘÍPRAVKA PŘED AUTOŠKOLOU. Po které jsme naše trpělivě a odborně naučené zákazníky přeposílali pro získání řidičského oprávnění do různých autoškol po celé ČR, o kterých jsme věděli, že "nejsou tak špatné". Ale bohužel, až na výjimky (na prstech jedné ruky), většina zákazníků po absolvování těchto autoškol reagovala hodnocením "dobrý, ale s úrovní služeb ve vaší Motoškole BNM se to srovnat nedá, založte vlastní autoškolu!" A tak jsme se po mnoha letech rozhodli, že ji skutečně založíme. AUTOŠKOLU TRPĚLIVOU, MAXIMÁLNĚ EMPATICKOU, VYSOCE ODBORNOU. A to bylo důvodem, proč si naši dlouholetí instruktoři - skuteční mistři výuky, postupně dělají tzv. "učiteláky" a své zkušenosti tak budou předávat dál i v instituci Autoškola pro náročné Akademie.




https://www.bezpecny-ridic.cz/


! POZOR ! Pokud přečtete celý článek podrobně až do konce, najdete níže v textu VELMI HODNOTNÝ DÁREK - ke každé zakoupené autoškole na osobní auto nebo motorku 3 individuální přípravné hodiny ZDARMA NAVÍC (v hodnotě cca 4.500 Kč) nad uvedený počet hodin!

Akce platí do 30. 6. 2023, tj. do data uhrazení vybraného a objednaného výukového balíčku na náš účet.



A nyní pojďme na slíbená témata:

- JAK poznat skutečnou kvalitu autoškoly - PROČ se ne/ohlížet na cenu, tj. hodnotu vzdělání, po kterém jde člověku defacto o život - CO by mělo být výsledkem této veledůležité služby

JAK POZNAT SKUTEČNOU KVALITU AUTOŠKOLY?

  1. zjistěte si historii firmy a věrohodná hodnocení jejich práce (internet a sociální sítě napoví víc, než marketingové prázdné věty a stažené fotky z databanky)

  2. zavolejte na info linku a vyptejte se, jak autoškola kompletně probíhá a co za uvedenou cenu dostanete (už první osobní kontakt velmi napoví)

  3. zjistěte, jakou a jak novou/starou výukovou techniku autokoškola nabízí, zda 10-15 let staré ojetiny nejnižší třídy bez běžných bezpečnostních asistentů nebo soudobou zánovní moderní techniku min. vyšší střední třídy

  4. nehledejte autoškolu podle ceny - LEVNÁ CENA NIKDY NEMŮŽE BÝT KVALITA!

  5. pryč od autoškoly, která vám sdělí, že se "nějak domluvíte" na zkrácení hodin výuky; zákonný počet hodin je žalostně málo, takže naopak spíš hledejte vícehodinový modul výuky, chcete-li se stát bezpečným řidičem a nespěchejte na výsledek

  6. podle zákona o autoškolách máte správně absolvovat výuku: a) teoretickou v učebně (ptejte se, jak kvalitní výuka je - přednášky lektora, videa, zkoušení..?) b) praktickou na cvičišti a/nebo na trenažeru (v případě auta optimálně obojí, v případě motorky cvičiště NUTNÉ a až se na něm řádně naučíte, pak teprve do provozu) b) praktickou v provozu, a to za různých dopravních situací (řídký provoz, hustý provoz, centrum města, mimo město, dálnice, zatáčky, ve dne i za tmy...)

  7. ptejte se po dalších návazných zdokonalovacích kurzech a trénincích, kvalitní autoškola by vám měla tuto možnost nabídnout (u motorek možnost rozšířené výuky krizových situací na velkých plochách - letištích, individuální výlety s instruktorem, u aut zimní školu smyku na uzavřených plochách, další tématické a specifické kurzy)

  8. pokud si skutečně vážíte svého života a zdraví, tak se naučte řídit auto či motorku od začátku SKUTEČNĚ KVALITNĚ (ošidit můžete výuku angličtiny, hry na kytaru nebo tenisu), ale NIKOLI řízení auta či motorky!

  9. potřebujete-li šetřit peníze, tak na autě nebo motorce (hromadě železa a plastů), ale nikoli na svém vzdělání a skutečném umění tu věc ovládat

PROČ SE NE/OHLÍŽET NA CENU VÝUKY? Víme, že většina z nás nemá kapsy bezedné, ALE....

  1. při vaší jízdě v silničním provozu vám jde reálně o zdraví a o život (řízení auta či motorky není virtuální realita nebo hra) a rozdíl mezi UMĚT/NEUMĚT kvalitně ovládat auto či motorku je obrovský; odpovězte si tak sami sobě, na kolik Kč si ceníte svého zdraví a života?

  2. vaším ježděním na veřejnosti jde o zdraví a o život ale i ostatním účastníkům silničního provozu (nemáte šanci nastalé události změnit či opravit nebo "hru zresetovat")

  3. naučit se základně nekvalitně řídit pod špatným vedením ve špatné autoškole je to samé, jako se v první třídě špatně naučit sčítat a násobit a chtít pak v životě být inženýrem nebo ředitelem firmy....u řízení auta či motorky jde ale reálně o životy!

  4. COKOLI JE LEVNÉ, NEMŮŽE BÝT KVALITNÍ a) kvalitní lektor pobírá výrazně vyšší mzdu a pracuje v klidu, než uhoněný učitel za polovinu "aby se vůbec uživil" b) kvalitní lektor je k vám lidsky slušný, s vytříbeným jednáním, empatický k vašim potřebám, v době výuky se 100% věnuje pouze vám, netelefonuje při výuce a neřeší cokoli jiného, plně se věnuje jen vám a vaším potřebám c) nová či zánovní výuková technika (auta a motorky) stojí řádově víc, než Dacie s 200 tis. km nebo 10 let staré motorky bez ABS d) za skutečně kvalitní a vybavenou učebnu se nedá považovat vyklizená garáž na zahradě nebo nevábně zapáchající kočárkárna e) kvalitní autoškola mj. platí i vysoké pronájmy za cvičiště a velké letištní plochy k dalším vašim tréninkům f) kvalitní lektoři sbírali své zkušenosti dlouhá léta v různých kurzech, najezdili statisíce kilometrů a dál se vzdělávají (a i toto něco stálo a stojí) g) celková úroveň autoškoly je na velmi vysoké úrovni, tzn. vy se tak stanete řidičem na velmi vysoké úrovni






CO BY MĚLO BÝT VÝSLEDKEM VAŠÍ KVALITNÍ AUTOŠKOLY?

  1. nadšení z teoretické výuky, kde se dozvíte spoustu nových a inovativních informací

  2. nadšení z vaší praktické výuky, kdy vám váš lektor nejdříve v klidu vše dobře vysvětlí, vy si budete moct vše v klidu vyzkoušet na trenažeru nebo výcvikové ploše a až teprve poté v provozu; a opět v klidu vás provede vším, co do života řidiče potřebujete; na svého lektora a další hodiny v autoškole se prostě máte těšit

  3. budete mít pocit, že jdete k závěrečným zkouškám poctivě připraven/a

  4. budete mít pocit, že nejste hrozbou pro sebe samého/samou a i pro ostatní účastníky silničního provozu, prostě že své vozidlo ovládáte skutečně jistě a bezpečně

  5. ....a hlavně - pokud vám něco z výše uvedeného v aktuálně navštěvované autoškole schází a nejste s úrovní výuky spokojený/á, máte ZÁKONNÉ PRÁVO kdykoli během výuky svou autoškolu požádat o vystavení tzv. PŘEVODKY, což je jednoduchý formulář o provedené výuce a bez udání důvodu tak přejít do jiné - skutečně kvalitní autoškoly. Sentiment nebo obavy, že někoho naštvete, hoďte za hlavu, za své vynaložené peníze hledejte pouze KVALITU!




A NA ZÁVĚR…optimizmus a radost vždy musí zvítězit. ;-)

Kvalitní autoškoly existují. A tím i kvalitní lektoři bezpečné jízdy.

ROZHODNUTÍ, JAK KVALITNÍM A BEZPEČNÝM ŘIDIČEM SE STANETE VY, JE ALE JEN NA VÁS SAMOTNÝCH. A nyní vaše heslo k získání 3 individuálních přípravných hodin ZDARMA NAVÍC (v hodnotě cca 4.500 Kč) nad uvedený počet hodin vybraného balíčku AUTO / MOTO výuky k získání řidičského oprávnění - "BEZPEČNÁ AUTOŠKOLA". Heslo použijte v telefonické komunikaci s námi nebo v poznámce písemné objednávky.

Akce platí do 30. 6. 2023 (uhrazení vybraného balíčku).


MÁTE DALŠÍ OTÁZKY A NÁPADY, JAKÉ RADY DÁL ZVEŘEJNIT? NAPIŠTE NÁM NEBO ZAVOLEJTE.

JSME TU PRO VÁS S MOTOŠKOLOU BNM JIŽ 13. ROKEM (po celé ČR a SR) + NOVĚ I S AUTOŠKOLOU (zatím v Praze, později i v dalších velkých městech). DĚKUJEME ZA DŮVĚRU!





Roman Jakovec

hlavní instruktor a metodik roman@bezpecne-na-motorce.cz tel: +420 774 422 042, 1 www.bezpecne-na-motorce.cz www.bezpecny-ridic.cz





bottom of page